”Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet i gang med at sortere i Hedensted Kommune. Vi ved, det haster med at gøre noget ved den grønne omstilling,” siger Kasper Glyngø, tidligere borgmester i Hedensted Kommune.
Ifølge ham er affaldssortering en rigtig god måde for kommunes borgere og virksomheder at bidrage til den grønne omstilling – og samtidig leve op til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.
”Når vi ser de 17 Verdensmål meldt ud, tror jeg, at vi alle sammen kan bakke op om dem. Men jeg tror også, vi alle sammen synes, det kan være svært at bryde det ned til noget, vi kan relatere til i vores hverdag,” siger han og fortsætter:
”Der er affaldssortering bare en mulighed for at bidrage til den grønne omstilling for hver enkelt borger. Så jeg synes, det er en måde at tage fat på i hvert fald et af Verdensmålene,” siger Kasper Glyngø.
Til daglig bor Kasper Glyngø med sin familie i Juelsminde. Ligesom alle andre borgere bød de 1. maj 2021 den nye affaldsordning velkommen. I starten kunne de dog godt se, at der ikke var plads til uanede affaldstyper under køkkenvasken.
”Vi zoomede ind på tre. Det var restaffald, det var madaffald, og det var plastik. Så må vi have resten til at stå på bordet, inden vi går ud i de store beholdere med det. Og det synes jeg faktisk fungerer rigtig godt for os,” siger Kasper Glyngø.
Men hvordan har det været at komme i gang med at sortere i de mange affaldstyper?
”Der synes jeg bare, vi er nået til et punkt, hvor det sidder rigtig godt på rygraden. Så det er ikke længere noget, der egentlig fylder,” fortæller han.
For at komme i mål med den grønne omstilling har borgmesteren en klar opfordring til borgerne i Hedensted Kommune.
”Bliv ved, og inspirer hinanden. Fortæl naboen, hvis du har fået en god idé,” slutter Kasper Glyngø.